VEGETARIÁNSKÝ KOLÁČ

30. června 2016 v 17:15 | Karla |  SLANÉ KOLÁČE A PEČIVO
Chcete připravit na večeři něco teplého, ale zároveň lehkého, co vám v žaludku nebude ležet jako kamení? Pak je tento zeleninový koláč z listového bezlepkového těsta s kozím sýrem správnou volbou. Báječný je teplý, ale i studený. Doporučuji podávat se salátem z čerstvého baby špenátu a kozího sýra, který zakápnete citronem a olivovým olejem.



Na 1 koláčovou formu (∅ 28 cm)
- 380 g listového těsta bez lepku
- 1 pórek
- 100 g zeleného chřestu
- 100 g baby špenátu
- 100 ml polotučného mléka
- 3 vejce
- 100 g kozího sýru
- 100 g žervé bez příchuti
- 1 šalotka
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička másla

Postup
1. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysteleme rozváleným listovým těstem.
2. V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje. Přidáme propláchnutý baby špenát a necháme povadnout. Přidáme sůl a pepř, promícháme a odstavíme z plotny.
3. Chřest omyjeme, odkrojíme tvrdé konce, nakrájíme na díly dlouhé asi 3 cm a vložíme do vroucí vody. Povaříme asi dvě minuty a slijeme.
4. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a krátce osmahneme nakrájenou šalotku a pórek.
5. V míse rozšleháme vejce s mlékem a sýrem žervé. Pak postupně vmícháme baby špenát, pórek se šalotkou a uvařený chřest.
6. Troubu rozehřejeme na 200 °C.
7. Směs nalijeme na těsto a navrch dáme nakrájený kozí sýr.
8. Dáme péct na zhruba 25 minut.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Vikina Vikina | Web | 30. června 2016 v 17:33 | Reagovat

super :) pekný blog :)

2 cooking-gluten-free cooking-gluten-free | 30. června 2016 v 18:40 | Reagovat

DÍKY MOC :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama