MRKVOVÉ KOLÁČKY

10. července 2016 v 16:54 | Karla |  SLADKÉ Z TROUBY
Zamilovali jste se do klasického mrkvového dortu? Pak si jistě oblíbíte i tyto mrkvové koláčky se smetanovým krémem. Na rozdíl od dortu jsou méně pracné a jejich příprava zabere kratší čas. Na chuť jsou však zrovna tak lahodné a jemné. Ideální k čaji nebo odpolednímu kafíčku.



Ingredience (na asi 14 koláčků)
- 2 hrnky nastrouhané mrkve
- 110 g tmavého třtinového cukru
- 50 g másla
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička skořice
- 2 lžičky pomerančové kůry
- 1 vejce
- 120 g pohankové mouky
- ¼ lžičky jedné sody
- špetka soli
- pečící papír
- 110 g sýru Philadelphia nebo pomazánkového másla
- 1 lžička citronové kůry
- 100 g moučkového cukru

Postup
1. Troubu předehřejeme na 200 °C a plechy vysteleme pečícím papírem.
2. V míse smícháme nastrouhanou mrkev se dvěma lžícemi cukru a necháme vypotit šťávu. Tu pak vylijeme.
3. Vejce ušleháme s rozpuštěným máslem, olejem a pomerančovou kůrou.
4. Do veliké mísy nasypeme mouku, zbývající třtinový cukr, skořici, jedlou sodu a špetku soli. Promícháme a pak přidáme mrkvovou a máslovou směs. Mícháme, dokud se všechny složky nespojí.
5. Lžící tvarujeme z těsta malé hromádky, které pokládáme alespoň 5 cm od sebe na plech vystlaný pečícím papírem. Pak na ně lžící přitlačíme, aby vznikly kulaté placičky.
6. Dáme péct na 15 až 20 minut.
7. Mezitím si připravíme náplň. V robotu umixujeme smetanový sýr s citronovou kůrou tak, aby vznikl nadýchaný krém. Pak do něj vmícháme moučkový cukr a ještě krátce promixujeme.
8. Vychladlé sušenky namažeme krémem a přilepíme k sobě.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama