DOMÁCÍ JAHODOVÁ ZMRZKA

2. srpna 2016 v 12:32 | Karla |  NEPEČENÉ DEZERTY
Léto a zmrzliny jsou spolu ruku v ruce. Já jsem si vždycky hrozně ráda dávala klasickou točenou u stánku. Jenže ta je do kornoutu, který nesmím. Občas si koupím zmrzlinu z ovoce v UGO baru nebo nějaký "bezpečný" sorbet pro osvěžení. Stále častěji si ale dělám "zmrzky" doma. Nemám zrmzlinovač, ale to vůbec nevadí. Vykouzlit si lahodnou, osvěžují zmrzlinu plnou ovoce můžete hravě i bez něj.


Ingredience
- 300 g mražených jahod
- 200 g zakysané smetany
- 80 g tmavého třtinového cukru
- 1 lžíce strouhaného kokosu
- 200 ml sladké smetany

Postup
1. Mražené jahody vyndáme 15 minut před přípravou z mrazáku.
2. Zbylé ingredience vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Přidáme jahody a ještě krátce promixujeme.
3. Směs přendáme do plastové krabice a dáme alespoň na dvě hodiny do mrazáku.
4. Naporcujeme do skleniček a ozdobíme jahodami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama