MERUŇKOVÉ ŘEZY

19. srpna 2016 v 17:18 | Karla |  SLADKÉ Z TROUBY
Pokud vás klasické koláče s ovocem už omrzely, pak doporučuji, upéct si tyto meruňkové řezy. Jsou prvotřídní. Tenoučké těsto z pohankové mouky má jemně oříškové aroma, které se skvěle doplňuje s meruňkovou náplní s mletými mandlemi.



Ingredience (na 1 zapékací formu 28 x 24 cm)
- 360 g pohankové mouky
- 3 středně velké brambory
- 60 g másla
- 1 vejce
- 5 lžic krystalového cukru
- 1 lžička bezlepkového kypřícího prášku do pečiva
- 500 g meruněk
- 150 g pomazánkového másla bez příchuti
- ½ hrnku tmavého třtinového cukru
- 50 g mletých mandlí
- ½ hrnku rozinek

Postup
1. Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Ještě teplé rozmačkáme s máslem.
2. Do veliké mísy nasypeme mouku, přidáme bramborovo-máslovou směs, vejce, krystalový cukr a bezlepkový kypřící prášek do pečiva a rukama vypracujeme těsto. Dáme alespoň na 30 minut odležet do lednice.
3. Meruňky omyjeme, vypeckujeme, dáme do robotu a nahrubo rozsekáme. Pak vmícháme pomazánkové máslo, třtinový cukr, mleté mandle a rozinky.
4. Těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme pláty silné asi 0,3 cm. Jedním dílem vysteleme zapékací formu, pokryjeme meruňkovou směsí a druhým dílem zakryjeme.
5. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 55 až 60 minut.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama