MUFFINY SE ŠPENÁTEM A FETA SÝREM

15. srpna 2016 v 20:50 | Karla |  SLANÉ KOLÁČE A PEČIVO
Muffiny (slané i sladké) jsou výborné na všelijaké oslavy, párty nebo jako svačina do práce nebo pro děti do školy. Od doby, co jsem si koupila muffinovač si je dělám poměrně často. Na rozdíl od různých koláčů a závinů, které musíte porcovat a balit do alobalu nebo krabiček, muffin jednoduše dáte do svačinového sáčku a strčíte do tašky. Pokud nemáte celiakii, můžte je připravit klidně z obyčejné celozrnné mouky, třeba žitné.



Ingredience (na 6 muffinů)
- 230 g pohankové mouky
- 100 g baby špenátu
- 120 g sýru feta
- 1 jarní cibulka
- 100 ml polotučného mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 vejce
- 2 lžíce sušených rajčat v olivovém oleji
- 1 lžička bezlepkového kypřícího prášku do pečiva
- sůl, pepř
- 6 papírových košíčků na muffiny

Postup
1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Muffinovač vyskládáme papírovými košíčky.
2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekaný špenát a necháme na ohni, dokud nepovadne. Osolíme a opepříme a vmícháme nakrájená sušená rajčata.
3. V míse smícháme mouku a prášek do pečiva.
4. Vejce rozšleháme s mlékem. Přidáme nakrájený sýr feta a nasekanou cibulku a pak směs pozvolna vmícháme do mouky. Nakonec přimícháme špenát.
5. Pomocí lžíce naplníme košíčky na muffiny a pečeme 20 až 25 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama