LAHODNÝ DÝŇOVÝ KRÉM

26. října 2016 v 19:32 | Karla |  OBĚDY & VEČEŘE
Krémové polévky jsou u mě na podzim a v zimě takřka na programu dne. Miluju zejména dýňovou, mrkvovou nebo tomatovou. Poslední dobou si je vylepšuju například semínky, opraženými oříšky nebo uvařenou a lehce osmahnutou pohankou.



Ingredience na 4 porce
- 1 máslová dýně (asi 500 g)
- 2 středně velké brambory
- 1 žlutá mrkev
- sůl
- 3 lžíce olivového oleje
- čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, oregano)
- 500 ml zeleninového vývaru
- 150 ml rýžové smetany
- zakysaná smetana a dýňová semínka na ozdobu
- pečící papír

Postup
1. Dýni oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme semíka. Nakrájíme na kousky. Brambory a mrkev rovněž oloupeme a nakrájíme na menší díly.
2. Plech vyložíme pečicím papírem a všechny ingredience na něj rozložíme. Osolíme, zakápneme olivovým olejem, promícháme a navrch dáme omyté snítky bylinek. Dáme péct asi na 40 minut do trouby na 180 ºC.
3. Snítky bylinek vyhodíme a zeleninu přendáme do většího hrnce. Zalijeme horkým vývarem a ponorným mixérem rozmixujeme. Přivedeme k varu. Vlijeme rýžovou smetanu a promícháme.
4. Naservírujeme do misek a ozdobíme zakysanou smetanou a dýňovými semínky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Roman Roman | 5. listopadu 2016 v 21:07 | Reagovat

chilli papričky, chilli, chilli koření nakoupíte na http://eshop.thechillidoctor.cz/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama