LEHKÝ CITRONOVÝ CHLEBÍČEK

2. října 2016 v 11:45 | Karla |  SLADKÉ Z TROUBY
Citronový koláč má sladkokyselou chuť, která uspokojí jak milovníky sladkého, tak i ty, kteří si jinak na koláče a buchty příliš nepotrpí. Jíst ho můžete jen tak, nebo si ho namazat nějakým džemem, například rybízovým nebo višňovým.



Ingredince (na 1 zapékací chlebovou formu)
Na těsto
- 170 g bezlepkové mouky
- 200 g másla
- 50 g bílého jogurtu
- 4 vejce
- 2 citrony
- 280 g třtinového cukru
- 1 balení citronového cukru
- 2 lžičky bezlepkového kypřícího prášku do pečiva
Na polevu
- 150 g moučkového cukru
- 3 až 4 lžíce citronové šťávy
- mandlové plátky na ozdobu

Postup
1. Troubu předehřeme na 180 °C.
2. V míse promícháme rozpuštěné máslo, třtinový cukr a citronový cukr. Přidáme mouku a jogurt a vše dobře promícháme.
3. Vejce rozšleháme s nastrouhanou citronovou kůrou a citronovou šťávou a vmícháme do těsta. Nakonec přidáme prášek do pečiva.
4. Dno a boky zapékací formy vymažeme máslem. Těsto nalijeme do formy a dáme péct asi na 30 minut.
5. Mezitím si připravíme polevu: moučkový cukr ušleháme s citronovou šťávou. Polevu pak naneseme na vychladlý koláč a ozdobíme mandlovými plátky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama