ČOČKOVO-RÝŽOVÉ KARBANÁTKY

29. listopadu 2016 v 19:29 | Karla |  OBĚDY & VEČEŘE
Oblíbili jste si v mé první knížce falešnou sekanou z čočky a hlívy ústřičné? Pak určitě vyzkoušejte i tyto čočkové karbanátky s divokou rýží, ořechy a semínky. Chutnají přímo fantasticky, ale hlavní je to, že jsou fakt extra zdravé. Místo divoké rýže můžete použít hnědou nebo černou.



Ingredience na 4 porce
- 200 g suché červené čočky
- 100 g suché divoké rýže
- 50 g vlašských ořechů
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- řepkový olej
- 1 šalotka
- 1 mrkev
- 1 vejce
- 4 lžíce mletých mandlí
- 1 lžička drhnuté majoránky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžíce nasekané petrželky
- sůl
- pepř

Postup
1. Čočku a rýži uvaříme podle návodu. Pak dáme do robotu a lehce promixujeme.
2. Vlašské ořechy nasekáme, šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Dáme k rozmixované čočce s rýží. Nakonec vmícháme semínka, vejce a koření a dobře promícháme.
3. Z tuhé hmoty tvarujeme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance z mletých mandlí a osmažíme na rozpáleném řepkovém oleji na pánvi z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk vsajeme do ubrousků a podáváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | Web | 30. listopadu 2016 v 10:24 | Reagovat

Tak to vypadá, že zdravé bude i dobré....díky!

2 cooking-gluten-free cooking-gluten-free | 3. prosince 2016 v 18:35 | Reagovat

Jsou perfektní, snad ti budou taky chutnat :)
Jinak brzy mě už najdeš na novém webu :)

3 BenyH BenyH | E-mail | 16. ledna 2017 v 16:51 | Reagovat

I found this page on 14th place in google's search results. You need some search engine optimization. Many webmasters think that seo is dead in 2017, but it's not true. There is sneaky method to reach google's top 5 that not many people know. Just search for:  pandatsor's tools

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama