SMETANOVÝ JAHODOVÝ KOLÁČ

9. listopadu 2016 v 16:41 | Karla |  SLADKÉ Z TROUBY
Quinoa mouka je zdravá a má jemně oříškovou chuť. Právě ta se báječně doplňuje s jogurtovo-smetanovým krémem, jahodami a mandlovými plátky. Pokud máte rádi klasické ovocné koláče a cheesecaky, pak si určitě zamilujete i tento dezert, který je jejich "hybridem".



Ingredience
Na 1 zapékací formu (23 x 28 cm)
- 160 g bezlepkové mouky
- 100 g quinoa mouky
- 2 vejce
- 80 g másla
- 150 ml polotučného mléka
- 400 g bílého jogurtu
- ½ lžičky sladidla stévie
- 3 lžíce javorového sirupu
- 160 ml kokosového mléka
- 200 g lučiny
- 150 g jahod
- ½ hrnku moučkového cukru
- 80 g mandlových plátků
- 1 balení bezlepkového kypřícího prášku do pečiva
- pečící papír

Postup
1. Bezlepkovou a quinoa mouku smícháme a pak spojíme s rozpuštěným máslem a vejci.
2. Zvolna vmícháme 200 g bílého jogurtu a polotučné mléko. Promícháme a nakonec přidáme stévii, javorový sirup a prášek do pečiva.
3. Zapékací formu vysteleme pečícím papírem a vlijeme do ní těsto.
4. Troubu předehřejeme na 190 °C.
5. Do robotu dáme zbytek bílého jogurtu, kokosové mléko, lučinu a moučkový cukr a ušleháme do krému. Nakonec přidáme jahody a krátce prošleháme.
6. Ovocnou směs rovnoměrně rozprostřeme na těsto a navrch dáme plátky mandlí.
7. Dáme péct asi na 70 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Nikola • newin.blog.cz Nikola • newin.blog.cz | Web | 9. listopadu 2016 v 17:04 | Reagovat

No tak to vypadá opravdu skvěle :)

2 cooking-gluten-free cooking-gluten-free | 9. listopadu 2016 v 17:40 | Reagovat

Děkuju moc :)

3 Alena Alena | Web | 10. listopadu 2016 v 6:30 | Reagovat

To asu nejen skvěle vypadá, to musí být mňamka*********

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama